Van de Redaktie

Afrikacentrum actueel

Gesprek met Ambra Bakker, SMA

Bloemkool op zijn Marokkaans

Cadier en Keer: springplank of rustbank

Kidscorner

Wie? Wat? Waar?

Buduburam SMA Dagopvangproject

SMA-bisschop spreekt over vluchtelingenproblematiek in Afrika

Ontmoetingen met onze SMA missionarissen

Reünie O.L.Vrouw van Czestochowa

Startpagina van Onze Krant

Sociëteit voor Afrikaanse Missiën

 

Onze Krant is het
familieblad voor alle missionarissen, vrienden, bekenden, weldoeners en verdere supporters van de SMA.

Wilt U meer weten?
Neem contact op met
Ton Storcken SMA:
Rijksweg 15
6267 AC Cadier en Keer
tel: 043-407 73 73
fax: 043-407 73 74
e-mail:

t.storcken@bisdom-roermond.nl


Vindt U ook dat de Polen op de loer liggen om Nederland binnen te stormen om onze banen af te nemen? En dat Burgemeester Leers van Maastricht zo’n flinke jongen is door die kampbewoners in de boeien te laten slaan ? Dat Nederland vol is en dat we echt geen vluchtelingen meer erbij kunnen hebben? Dat Afrikanen met onze hulp niet gebaat zijn omdat ze er alleen maar luier van worden?

Dan kunt U het beste maar niet verder lezen en het abonnement op O.K. opzeggen, want we komen dan hopeloos in de problemen met elkaar.
We zijn daar overigens niet bang voor, want we weten dat U met ons mee vecht voor een eerlijker wereld waarin het voor alle mensen goed is om te leven en waartoe wij bereid zijn om te delen. Meer zelfs. Voor sommigen van ons om huis en haard achter te laten en naar Afrika te gaan , als vertegenwoordiger van allen die in naam van Jezus in een betere wereld geloven . Om solidair te zijn en deze missionarissen door alles heen te ondersteunen voor de rest onder ons.

Op tweede Paasdag was de verkoopdag voor ons Afrika Centrum een echte topper. Meer dan 1750 mensen kwamen de berg op en bezorgde de nodige parkeerproblemen en gezellige onderonsjes op die zonovergoten maandag. Meer dan 50 namen een abonnement op O.K. Geweldig ! Allemaal mensen die de Paasmaandag niet verdoen achter T.V. of rekenend en herrekenend op de meubel- of auto- show, maar mensen die vinden dat je zo’n vrije dag ook kunt besteden door je eens te laten inspireren door kunst en cultuur uit een andere wereld waar we steeds meer mee van doen hebben. Het lezersaantal van O.K. groeit en graag wil O.K. spreekbuis en herkenningspunt zijn van deze nieuwkomelingen die vinden dat het op deze wereld en dus ook in Nederland best allemaal anders kan.

Overigens vindt de Vice-provinciaal van de S.M.A. en deken van Zaandam, Pater Ambro Bakker dat ook en met hem Mgr.Harrington sma, bisschop van Lodwar in Kenya . Ook Liesbeth Glas sluit zich bij hen aan als het gaat over solidariteit met ogenschijnlijk kanslozen. Liesbeth behoort tot een nieuwe categorie missionarissen die niet met zich laten spotten, U bent er met ons van overtuigd als U haar artikel gelezen hebt. Als U nog niet ingeschreven hebt voor de gebedsweek is dit U laatste kans. Ook als U nog mee wil naar Polen dringt het. En voor de jongeren onder ons is er in de Kidscorner een leuk apenverhaal dat groot en klein zal weten te waarderen.

De vraag of ons Missiehuis een springplank voor jonge lefbekken of een plek moet zijn voor paarden die de haver inmiddels verdiend hebben, vraagt om een antwoord. U mag meedoen! Schrijf ons wat U er van vindt, want missie gaat ons allemaal aan.

We wensen U veel leesplezier en danken voor uw deelname aan onze missie. Ieder van ons, naar eigen vermogen en persoonlijke verantwoordelijkheid neemt deel aan de ons door de Heer gegeven missionaire opdracht. Moge O.K. ons daarin oriënteren en steunen!