Van de Redaktie

Afrikacentrum actueel

Gesprek met Ambra Bakker, SMA

Bloemkool op zijn Marokkaans

Cadier en Keer: springplank of rustbank

Kidscorner

Wie? Wat? Waar?

Buduburam SMA Dagopvangproject

SMA-bisschop spreekt over vluchtelingenproblematiek in Afrika

Ontmoetingen met onze SMA missionarissen

Reünie O.L.Vrouw van Czestochowa

Startpagina van Onze Krant

Sociëteit voor Afrikaanse Missiën

 

Onze Krant is het
familieblad voor alle missionarissen, vrienden, bekenden, weldoeners en verdere supporters van de SMA.

Wilt U meer weten?
Neem contact op met
Ton Storcken SMA:
Rijksweg 15
6267 AC Cadier en Keer
tel: 043-407 73 73
fax: 043-407 73 74
e-mail:

t.storcken@bisdom-roermond.nl


Bloemkool op zijn Marokkaans

De SMA missionarissen zijn al jarenlang in Marokko. Een van de leuke dingen in ontmoetingen met hen zijn de verfijnde Marokkaanse maaltijden die men kan klaar maken.

Men spreekt wel van de geparfumeerde ziel van onze cultuur.
De Marokkaanse keuken heeft een lange traditie en een van haar voorgerechten is de mezze.

De mezze is eigenlijk geen voorgerecht in onze zin, het kan gemakkelijk gebruikt worden als hoofdmaaltijd.

Bloemkool en courgette is een geliefde combinatie.

Verhit de olijfolie (min. 2 lepels), in een zware pan en bak de courgettes aan beide kanten bruin, en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Stoom intussen de bloemkoolroosjes circa 10 minuten boven kokend water.
Doe de bloemkool in een kom en prak hem licht en meng er olijfolie doorheen, wat citroensap, peterselie en knoflook.
Voeg de courgettes toe en de rest van de peterselie en knoflook en breng op smaak met peper en zout.
Serveer lauw met veel plat brood.

U heeft nodig voor 4 personen:
1 grote bloemkool in roosjes, 4 kleine courgettes in dikke plakken snijden, min. 4 eetlepels olijfolie, citroensap, 3 teentjes geperste knoflook, peterselie, zout, peper en eventueel voor de garnering wat paprikapoeder.
U dit gerecht ook combineren met een zahlouk voor 4 personen. Kook aubergines een kwartier in ruim water met zout helemaal zacht. Giet af en knijp ze uit en prak ze met een vork. Doe de tomaten in een pan, suiker door roeren en op matig vuur inkoken tot een dikke pap. Voeg de aubergines toe en pureer het geheel. Meng er citroensap, olijfolie, harissa, komijn, peterselie en knoflook door. Voeg naar smaak peper en zout toe.

U heeft nodig: 3 grote geschilde en in blokjes gesneden aubergines, 4 grote ontvelde en fijn gehakte tomaten, 1 theelepel suiker, 4 geperste teentjes knoflook, 1 tl. harissa, 1 tl. komijnzaad, peterselie, olijfolie, zout en peper.