• 100 jaar S.M.A.-Nederland uitbundig gevierd

  • Welkom bij de SociĆ«teit voor Afrikaanse MissiĆ«n

  • Voor Afrikanen in Afrika en Nederland

Stralend eeuwfeest S.M.A.-Nederland

Onder een stralend blauwe hemel is op Tweede Pinksterdag (29 mei) in Bemelen het 100-jarig bestaan van de Nederlandse provincie van de S.M.A. gevierd. Het eerste provincialaat stond in 1923 ook in Bemelen, vandaar de keuze voor de feestlocatie.

Lees verder

Viering 100 jaar Nederlandse provincie S.M.A.

De Nederlandse provincie van de Sociëteit voor Afrikaanse Missiën bestaat dit jaar precies 100 jaar. Dat wordt op maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag) gevierd met een grote feestdag annex reünie in Bemelen, vlakbij Cadier en Keer. Volg de eucharistieviering live via deze site.

Lees verder

Jubileumcadeau: Een school voor Babaso

Bij een feest horen cadeaus. Bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Nederlandse provincie van de S.M.A. vragen de paters uiteraard geen persoonlijke cadeaus, maar wel een gift voor de verdere opbouw van de Bresillacbasisschool in Babaso in de regio Afram Plains in Ghana. Al zeker 50 jaar zijn S.M.A.-missionarissen actief in deze regio, onder wie ook veel Nederlandse paters en lekenmissionarissen.

Lees verder

Missionair veldwerker worden

Al meer dan honderdvijftig jaar trekken S.M.A-missionarissen naar Afrika om daar onder de meest verlatenen te werken. In samenwerking met de lokale bevolking proberen de missionarisen - priesters en leken - een betere wereld te creëren. S.M.A.-missionarissen zetten zich tot op de dag van vandaag in voor kerk en samenleving, voor gerechtigheid en vrede, voor onderwijs en gezondheidszorg. Nog steeds worden elk jaar nieuwe missionarissen uitgezonden. 

Lees verder


Steun de S.M.A.

Steun S.M.A Nederland en doneer!