S.M.A. opent nieuw Afrikahuis in Amsterdam

De Sociëteit voor Afrikaanse Missiën opent per 1 januari een nieuw Afrikahuis in Amsterdam. Het wordt gevestigd in de kerk van de All Saintparochie in Amsterdam-Zuidoost, die nauw met de S.M.A. verbonden is. Vanuit dit nieuwe Afrikahuis zal de communiteit in Amsterdam zich gaan inzetten voor de migrantengemeenschappen en ongedocumenteerden.

In het verleden kende de S.M.A. ook een Afrikahuis in Amsterdam. Dat was destijds samen met de All Saintsparochie gevestigd in de Van Ostadestraat in de wijk De Pijp. Een aantal jaren geleden moest de parochie verhuizen en daarmee verdween ook het Afrikahuis. De afgelopen dertien jaar heeft de S.M.A. zich vanuit het Diaconaal Centrum Stap Verder ingezet voor Afrikanen in Amsterdam en omgeving die hulp en ondersteuning nodig hebben. Vanaf 1 januari worden die werkzaamheden voortgezet vanuit het nieuwe Afrikahuis aan de Millingenhof.

Nieuwe missionarissen
De S.M.A. kan deze stap zetten, omdat er de afgelopen jaren enkele jongere paters uit diverse Afrikaanse landen en de Filipijnen naar Nederland zijn gekomen. Zij brengen nieuwe energie mee en kijken met een frisse blik naar de toekomst.  Hun komst is een gevolg van de wens van het generaal bestuur van de S.M.A. in Rome dat de Sociëteit, ondanks de gevorderde leeftijd van de Nederlandse paters, niet uit ons land mag verdwijnen.

De S.M.A.-gemeenschap is daarom aangevuld met diverse paters uit het buitenland. Op dit moment zijn er vier buitenlandse S.M.A.-ers in Nederland actief en binnenkort volgt wellicht een vijfde. Zij zullen zowel in Amsterdam als in het Missiehuis in Cadier en Keer taken van de Nederlandse paters overnemen en zo de S.M.A. een nieuwe toekomst in ons land bieden. Door de uitbreiding van het team in Amsterdam-Zuidoost is er ruimte ontstaan voor een herstart van het Afrikahuis. De S.M.A.-paters en de coördinator gaan zich van hieruit inzetten voor Afrikaanse migranten, met en zonder papieren, die hulp nodig hebben.

Steun de S.M.A.

Steun S.M.A Nederland en doneer!