Stralend eeuwfeest S.M.A.-Nederland

Onder een stralend blauwe hemel is op Tweede Pinksterdag (29 mei) in Bemelen het 100-jarig bestaan van de Nederlandse provincie van de S.M.A. gevierd. Het eerste provincialaat stond in 1923 ook in Bemelen, vandaar de keuze voor de feestlocatie.

De dag begon met een eucharistieviering in de Laurentiuskerk van Bemelen. Die kerk is niet al te groot en was dus al gauw tot de laatste plek bezet. In de tuin van de ernaast gelegen pastorie was een grote tent opgezet waar de andere bezoekers de viering via twee grote schermen konden volgen.

Na de mis volgde er een groot tuinfeest, dat voor veel S.M.A.-ers een feest van herkenning werd. Heel wat oude bekenden troffene elkaar weer. Vanuit Amsterdam was een hele bus met sympathisanten naar Bemelen gekomen, waaronder twee Afrikaanse koren die tijdens het feeste ook van zich lieten horen. Dit laatste deed harmonie Laurentius uit Bemelen, die een aubade kwam brengen.

Bij een standje waren Afrikaanse kleren en sieraden te koop. De opbrengst daarvan komt geheel ten goede aan het jubileumproject: de Bresillacschool in Babaso in Ghana. Tijdens de eucharistieviering kon provinciaal overste pater Jos Pijpers trots melden dat er al meer dan vijftigduizend euro was opgehaald. De eucharistieviering is online terug te kijken

Bijgaand enkele sfeerbeelden van het 100-jarig jubileumfeest. 

 

 

 

 

 

 

Steun de S.M.A.

Steun S.M.A Nederland en doneer!