Zondag 26 mei: Openluchtmis bij Lourdesgrot Missiehuis

Op zondag 26 mei vindt de jaarlijkse openluchtmis bij de Lourdesgrot in Cadier en Keer plaats. Kapelaan Huub Horstman van de H. Kruisparochie zal voorgaan. De muziek wordt verzorgd door het Afrikakoor Kimba Zabula uit Eijsden. Het koor staat onder leiding van Boaventura Gouveia uit Angola.

De traditie om in de meimaand een openluchtmis te houden bij de Lourdesgrot is jaren geleden gestart door de paters van de Sociëteit voor Afrikaanse Missiën. Toen zij zich eind 19e eeuw in Cadier en Keer vestigden, bouwden ze eerst een Lourdesgrot en daarna het Missiehuis, waar in de loop van de jaren honderden missionarissen zijn opgeleid. Het Missiehuis is ook vernoemd naar Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes.

De paters bewonen op dit moment nog maar een klein deel van het Missiehuis, maar de traditie om elk jaar in mei een Lourdesgebedsweek een openluchtmis bij de Lourdesgrot te houden, is gebleven. De laatste jaren gebeurt dit in samenwerking met de parochie van Cadier en Keer en bedevaartorganisatie Huis voor de Pelgrim in Maastricht. Ook de bewoners van het Missiehuis en zorgcentrum De Keerderberg nemen aan de viering deel.

Belangstellenden kunnen misintenties opgeven. De opbrengst daarvan wordt gebruikt voor het werk van de paters S.M.A. voor Afrikanen in zowel Ghana als Nederland. Intenties opgeven kan voor deze specifieke openluchtmis of voor de reguliere vieringen die dagelijks in de huiskapel van het Missiehuis worden opgedragen. Intenties opgeven kan via fondswerving@sma-nederland.nl of kijk op deze pagina

De openluchtviering begint op zondag 26 mei om 11.00 uur bij de Lourdesgrot in het park bij het Missiehuis in Cadier en Keer. Na afloop is er voor iedereen gratis koffie en vlaai.

Steun de S.M.A.

Steun S.M.A Nederland en doneer!